در هنگام اجرای پروژه توسعه شهرستان میبد و همزمان سایر برنامه های توسعه ای در استان یزد، توسعه خدمات برتر، رونق اقتصاد سبز و تکمیل زنجیره تأمین بالادستی و پایین دستی مبتنی بر یک زنجیره ارزش پایدار و متکی بر بوم استان یزد، از اولویت های آینده یزد مورد تأکید بود .مسئله ای که همیشه برایمان مطرح بود و اینکه چگونه می توان با وجود ظرفیت های بالای استان در حوزه تولید به ویژه تولید کاشی و سرامیک و همچنین صرف منابع طبیعی و مادی بالای در این صنعت، راهی بیابیم تا ارزش افزوده حاصله از این صنعت نیز در کنار قطب این صنعت ایجاد شود. از طرفی نبود زنجیره کامل مدیریت صادرات با دسترسی و گستره وسیع بین المللی و عدم نفوذ بالا در بازارهای متعدد کالای کاشی و سرامیک بعنوان یکی از 11 صنعت راهبردی کشور از مخاطرات و گلوگاه های استراژیک این صنعت به شمار می رفت. تا اینکه تاکتیک بهره گیری از هاب های لجستیکی مورد بررسی قرار گرفت و نهایتاً راه اندازی پایانه صادراتی تخصصی کاشی و سرامیک بعنوان یک پروژه پیشران توسعه در این زمینه به مدیران ارشد و همچنین صاحبان صنعت سرامیک پیشنهاد شد.
طرح راه اندازی پایانه صادراتی کاشی و سرامیک از اسفند ماه 93 منطبق بر مطالعات توسعه ایی استان یزد و شهرستان میبد بعنوان قطب تولید کاشی و سرامیک و همچنین اسناد فرادستی تدوین شده در صنعت سرامیک مورد موافقت اولیه قرار گرفت. و پس از انجام مطالعات توجیهی لازم ضمن تصویب در کارگروه توسعه صادرات استان برای صدور مجوز به سازمان توسعه تجارت ایران ارسال شد، و پس از بررسی ها و کارشناسی های صورت گرفت جواز تأسیس این پروژه صادر گردید.
پس از صدور مجوز اقدامات قانونی لازم برای واگذاری مکان مدنظر انجام شد و پس واگذاری پهنه مورد نظر، اقدام به تهیه طرح جامع جانمایی، کاربری، شبکه دسترسی و معابر پروژه شد و پس اتمام مطالعات لازم ضمن ارائه و تصویب طرح در کارگروه امور زیربنایی و آمایش سرزمین، برای اجرا پروژه به تصویب شورای برنامه ریزی استان رسید.
پایانه صادراتی کاشی و سرامیک پهنه ای 70 هکتاری و در جوار ایستگاه راه آهن میبد با نگاه فرا منطقه ای در 15 کیلیومتر شهرک صنعتی جهان آباد میبد، 17 کیلومتری شهرک صنعتی اردکان و با در نظر گرفتن دسترسی مطلوب به کلونی های تولید کاشی و سرامیک در استان یزد و فراتر از آن استان های همجوار مکان یابی شده و با سرمایه گذاری بخش خصوصی فعال در صنعت سرامیک در حال راه اندازی است.
این پایانه مجموعه متشکل مستحدثات، امکانات، تأسیسات و تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری می باشد که تشریفات قانونی انعقاد قرارداد حقوقی، ارزیابی، معرفی به مشتری، انبارش و صدور کالا در کوتاه ترین زمان ممکن به انجام می رسد.رصد و نظارت بر امور تدارکات محصول، سورتینگ و گردینگ، حمل و نقل، آموزش، بازاریابی و برندسازی با هدف افزایش رقابت پذیری کالای کاشی و سرامیک ایرانی از کابری های مهمی است که برایش تعریف کردیم. تا با ایجاد شبکه از منافع برتر میان کلیه عناصر مؤثر زنجیره تأمین، فصلی نو در مناسبات تجاری بین الملل با هدف توسعه و نفوذ در بازارهای جهانی را باز کنیم.